Dostopnost
  • Navigacija preko tipkovnice
  • Izključi animacije
Kontrast
  • Visok kontrast
  • Sivine
Besedilo
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Označi naslove
  • Označi povezave
  • Podčrtaj povezave
Zemljevid strani
Izjava o dostopnosti

Gastronomsko turistični tehnik (SSI)

Informacije
Nina Savšek, 030 705 895 ali 01 23 444 00, nina.savsek@cene-stupar.si
Tanja Jeršin, 041 606 057 ali 01 23 444 21, tanja.jersin@cene-stupar.si
Uradne ure: pon: 9-17, tor-pet: 9-16h
Uradne ure organizatorjev izobraževanj
Jure Jamšek, 030 645 365 ali 01 23 444 25, jure.jamsek@cene-stupar.si
pon: 9-17,  tor-čet: 12-16h
Ob petkih ni uradnih ur

Pogoji za vpis

  • uspešno zaključena osnovna šola ali nižja poklicna šola
  • uspešno zaključeno srednje strokovno izobraževanje – PREKVALIFIKACIJA
  • neuspešno zaključeno / prekinjeno šolanje – DOKVALIFIKACIJA

Trajanje

Izobraževalni program je ovrednoten s 240 kreditnimi točkami (KT).

Interesne dejavnosti

  • Šport, ogled gledališke, filmske in glasbene predstave, likovne razstave ter seznanitev s kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi v šolskem okolju.
  • Metode učenja, motivacija, razvoj delovnih in učnih navad, naravoslovni dan – ekološki dan (organizirane čistilne akcije, predavanja, ogledi čistilnih naprav – v povezavi s tehnologijo stroke), ogled sejma s strokovnega področja, proizvodnih obratov; ekologija in ekološki problemi stroke v obratovalnici in v šolski delavnici (seminarska naloga); ogled sejmov informatike, učil, izobraževalnih ustanov.
  • Gledališki, glasbeni in filmski abonmaji, glasbena šola, pevski zbor, dramska skupina, plesni in športni treningi, tečaj cestnoprometnih predpisov, socialno delo, mentorstva in pomoč drugim, organizirano dopolnilno izobraževanje itd.

Pogoji za dokončanje

Pozitivno ocenjeni:

  • splošnoizobraževalni predmeti,
  • obvezni strokovni moduli,
  • izbirni strokovni moduli,
  • odprti del kurikula.

Poleg tega morajo biti opravljene:

  • interesne dejavnosti,
  • obveznosti pri praktičnem usposabljanju z delom,
  • poklicna matura.

 Zaključek – poklicna matura

  • pisni in ustni izpit iz slovenščine,
  • pisni in ustni izpit iz gastronomije in turizma s podjetništvom,
  • pisni in ustni izpit iz tujega jezika ali matematike
  • izdelek oziroma storitev in zagovor.

pridobitev javno veljavne listine: SPRIČEVALO O POKLICNI MATURI
naziv: gastronomsko-turistični tehnik / tehnica

Oblike izobraževanja

PREDAVANJA
2 – 4 krat tedensko v popoldanskih urah po urniku

Način plačila

Obročno odplačevanje
Omogočamo vam brezobrestno obročno odplačevanje do 10 obrokov (odvisno od zaključka izobraževanja). Pri podpisu pogodbe potrebujete davčno številko in osebni dokument.
Če je plačnik PODJETJE, vam na podlagi naročilnice podjetja izstavimo račun.

Kaj pa status?

Z vpisom v programe izobraževanja odraslih udeleženec pridobi status udeleženca v izobraževanju odraslih.

Udeleženci izobraževanja odraslih, ki se izobražujejo po javno veljavnih programih osnovnošolskega, poklicnega, srednjega in višjega strokovnega izobraževanja in so mlajši od 27 let, pa imajo nekatere pravice enake kot dijaki oz. študenti v rednem izobraževanju (npr. prevozi, štipendiranje, delo prek napotnic …). Vendar pa nekatere pravice  lahko uveljavljajo le do dopolnjenega 26. leta starosti (npr. zdravstveno zavarovanje, družinska pokojnina …). Podrobnejše pogoje preverite prek ustrezne odgovorne službe (Zavod RS za zaposlovanje, centri za socialno delo, Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, …)

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
S klikom na POTRDI soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh.Potrdi Več o piškotkih