Zakaj izbrati Cene Štupar – CILJ?
Ker razumemo, da se vsak posameznik uči s svojim tempom in le-tako lahko učinkovito usklajuje šolske obveznosti in zasebno življenje. Zato si pri nas udeleženci sami določajo hitrost opravljanja izpitov. Za vsak izpit omogočamo vsaj en izpitni rok na mesec. Udeleženec se sam odloči ali bo obiskoval predavanja ali zgolj pristopil k izpitu. Nekatera predavanja so obvezna in jih izvedemo enkrat letno. Pred izpitom udeležencu omogočamo, da se predhodno sreča na konzultaciji s predavateljem in se pogovori o predmetu, načinu dela,.. Ob plačilu izpita sta udeležencu na voljo dve opravljanji izpita v kolikor prvo opravljanje ni uspešno.
Možnost povračila šolnine
Možnost povračila šolnine izobraževanja prek Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije. V pripravi je razpis, ki bo udeležencem srednješolskih programov omogočal vračilo šolnin. Vračilo bo možno za ciljne skupine opredeljene v razpisu. Predvideva se, da bo razpis objavljen v letu 2024.
Gastronomi – hotelirji združujejo znanja z različnih področij: kuhanja, strežbe in hotelirskih opravil. Vsa tri področja so tesno povezana in eno brez drugega težko delujejo, hkrati pa je vaš profil zelo prilagodljiv in vam omogoča različne možnosti za nadgradnjo znanja.
Delo gastronoma hotelirja je raznoliko. S kuharskega vidika obsega vse od naročanja in prevzemanja živil do čiščenja, priprave živil in toplotne obdelave, razdeljevanja na posamezne obroke, garniranja in dekoriranja jedi. Kuhar pripravlja ali izdeluje hladne in tople jedi ter sladice z dnevnih menijev ali jedilnih listov. Pri tem upošteva recepte in količinske normative za porabo živil in različne obroke. Pri svojem delu skrbno pazi na higieno in čistočo v kuhinji. Pripravlja tudi podatke za dnevni obračun porabljenih živil in izdanih obrokov hrane ter sproti pregleduje zaloge. Z vodjo kuhinje sodeluje pri inventurnih popisih. Sodeluje pri pripravi in sestavljanju jedilnih listov in dnevnih menijev ter pri pripravi kalkulacij za posamezna jedila ali obroke. Z vidika stežbe mora primerno sprejeti gosta, mu svetovati in ga ustrezno postreči. Poznati mora slovensko in tujo kulinariko, primerna vina, piva ter ostale pijače. Kot hotelir se največkrat znajde v vlogi receptorja, kjer gosta sprejme, evidentira, mu svetuje glede gostinske in turistične ponudbe, upošteva trenutne vremenske razmere pri ponudbi rekreativnih dejavnosti ter je na voljo gostu za dodatna vprašanja. Za uspešno opravljanje svojega dela mora spremljati strokovne novosti in jih tudi uporabljati. Ko si pri delu nabere dovolj izkušenj, lahko sodeluje pri uvajanju novih delavcev.
Gostinsko-turistična panoga je v zadnjem desetletju doživela nekaj padcev, še več pa vzponov, ki so prinesli ogromno novosti. Prenovljeni in zgrajeni so bili številni hoteli, restavracije, turistične znamenitosti, postavljajo se "glamping" centri, gostinstvo pa je dandanes močno zastopano tudi v številnih nakupovalnih centrih. Trenutne možnosti za zaposlitev so zelo dobre, potrebe po tem kadru pa so večje kot kdaj koli prej.
V program Gastronom hotelir se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
Pred vpisom nas lahko kontaktirate prek telefona, e pošte, ali pa se na našem naslovu oglasite na informativnem pogovoru. Po pregledu dokumentacije ter analizi vaših potreb in možnosti se lahko odločite za vpis. Ob vpisu skupaj z organizatorjem izobraževanja pripravite osebni izobraževalni načrt, ki obsega pogoje, načine, oblike in roke izpolnitve z izobraževalnim programom predvidene obveznosti.
Ob vpisu pridobite tudi dostop do e-indeksa, kjer dostopate do različnih gradiv, izpitnih rokov, predavanj, konzultacij s profesorji, urnikov ter ostalih pomembnih informacij.
Preberite si tudi pogosta vprašanja in pomembne informacije.
Vpisnina znaša 140 EUR in velja za tekoče šolsko leto. Ob vpisu se udeleženec odloči za sebi najbolj primeren način izobraževanja. V kolikor želi v večji meri obiskovati predavanja lahko v paketu zakupi 10 izpitov s predavanji (šolnina) in jih odplačuje tudi na obroke. V kolikor pa se odloči za samostojno učenje in opravljanje izpitov, pa si lahko izpite in predavanja vplačuje sproti.
Izpit stane 80 EUR, izpit s predavanjem pa 140 EUR. Šolnina stane 1400 EUR – lahko jo poravnate na do 10 obrokov.
Prvo ponovno opravljanje izpita je brezplačno.
Ob vpisu je potrebno poravnati vpisnino in vsaj tri izpite ali vpisnino in prvi obrok šolnine. Vsak udeleženec si tako lahko ustvari sebi prilagojeno izobraževanje in pri tem plača samo tisto, kar dejansko koristi.
Če je plačnik PODJETJE ali druga pravna oseba, vam na podlagi naročilnice podjetja izstavimo račun.
Obveznosti v programu se prilagajajo glede na priznavanje predhodno pridobljenega znanja posameznika. Izobraževanje odraslih je posebna veja izobraževanja, zato se vam skušamo v čim večji meri prilagoditi in upoštevati potrebe posameznika.
Predavanja potekajo 2 - 4 krat tedensko v popoldanskem času, prav tako izpiti in konzultacije. Izpitni roki potekajo celo leto, veliko večino izpitov je mogoče opravljati vsaj enkrat mesečno. Tako imajo udeleženci možnost, da si tempo izbirajo sami in si izobraževanje naredijo prijazno sebi.
Izbirate lahko med obiskovanjem predavanj in samostojnim učenjem. Po zaključenem sklopu predavanj sledi izpit. Ob poudarku na samostojnem učenju pa so vam na voljo osebne in elektronske konzultacije s predavateljem, kjer predstavijo vaše obveznosti in cilje predmeta, na voljo pa so tudi za morebitna vprašanja.
Ob vpisu skupaj z organizatorjem izobraževanja pripravite osebni izobraževalni načrt, ki obsega pogoje, načine, oblike in roke izpolnitve z izobraževalnim programom predvidene obveznosti.
2 – 4 krat tedensko v popoldanskih urah po urniku
Večina predmetov nima obveznih predavanj pred izpitom, vendar vam glede na posamezno situacijo svetujemo, katere vseeno obiskovati.
Pozitivno morajo biti ocenjeni:
Poleg tega morajo biti opravljene:
pridobitev javno veljavne listine: SPRIČEVALO O ZAKLJUČNEM IZPITU
pridobljen naziv: GASTRONOM HOTELIR / GASTRONOMKA HOTELIRKA
Zaključni izpiti potekajo trikrat letno (spomladanski, jesenski in zimski rok).
Na zaključni izpit se prijavite v referatu, kjer izpolnite PRIJAVNICO. Ob prijavi ni nujno potrebno, da imate opravljene vse izpite. Vse obveznosti morate opraviti do roka za odjavo. V kolikor se želite odjaviti od opravljanja zaključnega izpita, je potrebno v referatu izpolniti ODJAVO.
Teme za zaključni izpit, zbirno mapo in navodila najdete v svojem e-indeksu.
Naši zaposleni so strokovno usposobljeni, da vam svetujejo, vas informirajo in nudijo celostno podporo pri izobraževanju. Vsakemu posamezniku se individualno posvetimo in se potrudimo oblikovati izobraževanje, ki mu najbolj ustreza.
Vsako leto se naših izobraževanjih udeleži preko 10.000 udeležencev.
Pri nas ni potrebno plačevati celotnega letnika, ampak poravnate le manjkajoče izpite.
Z vami in za vas delujemo že 64 let!
Seznanimo vas z možnostmi za povračilo stroškov šolnine in vam pomagamo pri izpolnjevanju dokumentacije. Redno spremljamo razpise, namenjene našim udeležencem.
Jure Jamšek
030 645 365
Referat
01 234 44 00